Magazin

★★★★☆

Cum sa alegeti un insecticid si ce trebuie sa luati in considerare inainte de a cumpara unul?

Pentru a gasi oferta de insecticid perfecta pentru dumneavoastra, trebuie sa luati in considerare in prealabil toate aceste aspecte de achizitie:

Modul de aplicare. Pulverizatoarele insecticide lichide sunt recomandate pentru utilizare ocazionala, adica daca nu aveti daunatori in casa, dar ocazional dati peste un gandac sau o molie, de exemplu. Pe de alta parte, produsele sub forma de gel si pulbere sunt mai potrivite pentru furnici si multe alte insecte atunci cand acestea apar in numar mare.

Tipul de insecte. Exista insecticide pentru capuse, termite, purici, plosnite, plosnite de pat... Verificati descrierea produsului pentru a-l alege pe cel potrivit pentru problema de care suferiti.

Toxicitate. Insecticidul ar trebui sa ramana in mediul inconjurator cat mai putin timp posibil si sa nu afecteze produsele alimentare. Chiar si asa, ar trebui sa mentineti anumite masuri de siguranta.

Interior sau exterior: Un alt aspect important. Un insecticid pentru gradina nu este acelasi lucru cu unul pentru casa. Tineti minte acest lucru.

Cele mai bune marci de insecticide. Protect Home, Compo si Massocide au fost cei mai bine cotati producatori in aceasta comparatie.

Ce este un insecticid?

Insecticidele sunt compusi chimici de origine organica sau sintetica, conceputi pentru a ucide insectele de toate tipurile. De fapt, exista unele concepute special pentru gandaci, tantari, muste sau purici, de exemplu. Acestea sunt utilizate in sfera domestica, precum si in agricultura, cresterea animalelor si industrie. In mod ideal, acestea au urmatoarele caracteristici:

Specificitate. Acestea ucid doar exemplare din speciile pentru care sunt concepute, dar nu si altele. Acesta este motivul pentru care exista, de exemplu, insecticide pentru viespi si insecticide pentru furnici.

Toxicitate scazuta. Atat pentru oameni, cat si pentru restul faunei. In acest sens, cele mai bune insecticide nu afecteaza in niciun caz albinele, deoarece acestea sunt fauna polenizatoare si joaca un rol esential in mentinerea ecosistemelor. De asemenea, nu afecteaza nici speciile de apa dulce.

Eficacitate. Insecticidul pentru uz casnic sau profesional trebuie sa fie eficient atunci cand este aplicat in cantitati mici.

Latent. Acesta trebuie sa ramana in mediul inconjurator suficient de mult timp pentru a combate daunatorul. Cu toate acestea, nu poate fi cumulativa sau persistenta. Pentru a face acest lucru, trebuie sa se degradeze fara a genera subproduse toxice.

Pret redus. Controlul daunatorilor este esential pentru sanatatea umana. Din acest motiv, trebuie sa fie disponibile insecticide ieftine si foarte eficiente.

Accepti cookies? Citeste mai mult